This Frank Gehry building is the architect’s most expensive residential structure | Architectural Summary

The residential units — which include studios, one-, two-, and three-bedroom apartments — were designed by Ingrao Inc. and are infused with warm wood tones, like oak-style cabinetry in the kitchen, and elegant finishes natural materials, such as quartz backsplashes and silver travertine countertops. The apartments also feature floor-to-ceiling windows overlooking the city of SoCal and Juliette balconies. “We wanted to infuse our designs with a California aesthetic sensibility,” Tony Ingrao, director of Ingrao Inc. and AD100 designer, said in a statement.

The apartments’ open kitchens include luxurious touches like quartzite countertops and Bosch smart appliances.

Photo: Peter Christiansen Valli for The Grand By Gehry

David Rockwell and the Rockwell Group designed the building’s public spaces, explaining that he worked closely with Gehry to find places of both contrast and cohesion between the design of the building and that of the interior. “To contrast the bold architectural masses, we created a light and airy palette,” he says. AD. “Warm, natural materials made large spaces feel more intimate and brought the scale down to a residential level.” Some of the units’ materiality patterns return, such as travertine, though, in general, the palette in common areas is a little richer, using teak and walnut accents and jewels.

The lobby of the Grand by Gehry features a cast metal concierge desk and an original Gehry line drawing engraved on steel.

Photo: Weldon Brewster Photography

Studios in the building start at $2,750, one-bedroom apartments at $3,875, two-bedroom apartments at $5,600, and three-bedroom apartments at $9,500. An additional 89 units will be available at subsidized below-market rates for low-income tenants. In addition to the apartments, the complex also includes shops, restaurants and a luxury hotel.

“I’m superstitious, so I don’t hope for projects,” Gehry says. He never thought he would design another building near the Disney Concert Hall, but he had been thinking about the area for a long time when Related approached him. “This site was the missing link in the cultural district.

Comments are closed.